Sufiks -ita w staropolskich nazwach osobowych i heraldycznych typu Leopolita, Masorita; Grzymalita, Rogalita oraz w formacjach apelatywnych najmit(a), wróżbit(a) - Kowalik-Kaletowa, Z. (Polonica, 1976)
.